Voetbalpraat: de zoveelste dribbelaar?

David Neres

Eergisteren droomde ik dat Pantelic weer bij Ajax voetbalde. Met een lobje legde hij de bal precies voor de voeten van Dolberg die vervolgens scoorde. Daarna gaf hij nog een stuk of zeven assists. Gisteren hoorde ik net voor het slapengaan dat Ajax David Neres (19 jaar!) heeft gekocht. Ik begrijp daar helemaal niks van. Tuurlijk, het zal best een talent zijn en hij zal leuk kunnen voetballen. En ja, ik moet niet vooraf al zo negatief doen bla bla bla. Maar 15 miljoen voor een ‘dribbelaar’ uit BraziliĆ«?

David Neres. Ik had nog nooit van hem gehoord. Dus oordelen over hem als voetballer kan ik ook eigenlijk niet. Hij speelt in het jeugdeftal van het Braziliaanse elftal. Dat zal niet voor niks zijn. Volgens de een is Neres een goede aanwinst, volgens de ander de zoveelste dribbelaar. Ik zou echt heel erg balen als het vooral dat laatste blijkt te zijn. Als het zo’n speler is die eerst zes keer een schaar maakt en dan alsnog zijn tegenspeler niet voorbij komt. Of als het zo’n jongen is die uiteindelijk steeds naar binnen trekt omdat hij zelf wil scoren. Assists geeft hij namelijk niet volgens de statistieken.

Misschien komt het omdat ik heel erg gehoopt had op Sam Larsson als versterking. Een speler waarvan ik vorig jaar al zei dat hij goed bij Ajax zou passen. Iemand die oog heeft voor medespelers en volgens mij een goede klik zou hebben met Dolberg. Een jongen die de Eredivisie inmiddels goed kent. Een Europeaan. Larsson en Kluivert op de vleugels, Dolberg aan de lopende band scorend, ik zag het al helemaal voor me. Daarom was ik een beetje teleursteld dat Marc Overmars toch weer in Zuid-Amerika was gaan shoppen. Begrijp me niet verkeerd, ik geef Neres uiteraard het voordeel van de twijfel, ik hoop dat hij snel mijn ongelijk bewijst. En ik ben er ook niet rouwig om als Younes uit de basis verdwijnt. Maar eerlijk is eerlijk, sta jij juichend op de banken als hij straks zijn debuut maakt?

Neres in actie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *