Voetbal napraat: Ajax-Celta de Vigo

football-452569_1920

Donderdag 3 november: Ajax – Celta de Vigo 3-2.

Ajax speelde niet slecht. Dat moet gezegd worden. Het was een stuk beter om aan te zien dan de wedstrijden tegen Feyenoord en Excelsior. Celta de Vigo toonde zich dan ook wel een slappe tegenstander.

De wedstrijd:
Kasper Dolberg wordt met de week beter. Zijn doelpunt in de 41e minuut toverde een grote glimlach op m’n gezicht. Zo zien de supporters het graag. TraorĂ© was weer niet in beste doen, maar gaf een fantastische assist op Ziyech die zo in de 67e minuut de 2-0 kon binnen tikken. 4 minuten later schoot Younes hem mooi binnen (maar wel op de enige manier waarop hij het kan, naar binnen kappen en in de verre hoek).
Ex-Feyenoorder en Ajax-rivaal John Guidetti kwam in de 78e minuut binnen de lijnen en scoorde zowaar een minuut later. Hij gaf zelfs Sanchez het nakijken. Ging daarna een beetje stoer lopen doen en heel hard Feyenoord roepen. Wat een dwaas. In de 86e minuut werd het toch nog even spannend toen iemand (gelukkig niet Guidetti) de 3-2 maakte. Maar de drie punten bleven in Amsterdam.

Conclusies:
Ajax moet er alles aan doen om Dolberg zo lang mogelijk te houden. Met hem kun je prijzen winnen. Geldt overigens ook voor Sanchez.
Ik was een beetje bang voor hoe Sinkgraven het zou doen (vond Mitchell Dijks afgelopen zaterdag namelijk niet slecht invallen) maar hij bewees zichzelf weer. Scherp op de bal en wordt steeds harder. Riedewald gun ik een vaste plek in de verdediging. Niet omdat ik Viergever zo slecht vind, maar omdat ik Riedewald zo lief vind. Veltman mogen ze wat mij betreft in de winter verkopen. Nooit iets mee gehad en blijft fouten maken die risico’s opleveren. Gewoon Tete de kans geven.
Ook Younes mag wat mij betreft op de bank blijven. Hij kan wel eens gevaarlijk zijn, maar over het algemeen verspeelt hij de bal en lukt het hem niet om zijn tegenspeler te passeren. We hebben in Cerny een goede vervanger, maar ik zie het ook wel zitten in Sam Larsson van Heerenveen. Zei het vorig jaar al: dit is een typische Ajax-speler. Met hem erbij denk ik dat Dolberg nog meer zou scoren. Laatste conclusie? Het is bewezen dat Ajax niet meer zonder Ziyech kan. Het ging pas minder goed lopen toen hij werd vervangen door Gudelj.

Houdoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *