Vakantiehotspot: Arnotis in Fongrave (Frankrijk)

Arnotis1

We zitten volop in de winter: de dagen zijn al donker, de temperaturen dalen en de eerste natte sneeuw is gevallen. Des te meer reden om nog even terug te denken aan de zomer(vakantie) of te dromen over de volgende. De laatste paar jaar staat bij mij een vast vakantieadres op het programma: Vakantiehuis Arnotis in Fongrave (aan de rivier de Lot). Dit wordt verhuurd door vrienden van mijn ouders, zelf wonen ze ook op het erf. Bij voorbaat zeg ik vast dat het voor iedereen onder de 20 die graag elke avond de discotheek in wil en veel leeftijdsgenoten wil ontmoeten tijdens zijn of haar vakantie, geen zin heeft om verder te lezen. Voor iedereen die wel nieuwsgierig is: Kijk mee naar deze prachtige plek!

Ik ben hier tot nu toe vier keer geweest, twee keer met mijn familie en twee keer met vriendinnen. Waarmee ik al wil zeggen dat het voor allerlei soorten doelgroepen een hele fijne vakantieplek kan zijn. De eerste keer keek ik mijn ogen uit en dat doe ik nog steeds.

img_6983

Dit is het erf gezien vanaf het water. Rechts is het huis van de eigenaren, links het vakantiehuis. Je kunt daar met z’n achten in slapen. Het heeft een groot zwembad, vier ruime slaapkamers, een woonkamer, drie badkamers (waarvan twee met een douche én bad), twee veranda’s, een klein buitenterrasje en een keuken met alles erop en eraan (geen Center Parcs servies, maar gewoon mooie spullen). Het is in landelijke stijl ingericht; de oorspronkelijke stenen zijn in hun volle glorie te zien en verder is er veel hout en zachte kleuren.

Arnotis1

Je kijkt vanaf de tuin uit over de rivier de Lot. Visliefhebbers kunnen hier ook hun ei kwijt, in de rivier is genoeg te vangen, vooral karpers en meervallen. Heb je daar niks mee, dan kun je je vermaken met de professionele roeiers die vaak in de ochtend langskomen, het groepje zwanen dat af en toe komt buurten of simpelweg het verreikende uitzicht.
Rondom het huis is meer dan genoeg ruimte om je te vermaken: een grasveld zo groot dat je er een potje honkbal op zou kunnen spelen en genoeg ligbedden rondom het zwembad. Er staan op het erf ook twee paardjes die genieten van hun oude dag. Ze worden niet meer bereden maar kunnen, op aanvraag, wel worden gevoerd of geaaid.

collage-arnotis-1

In de meest directe omgeving (de zeer lange straat waar het huis aanligt) is verder niks te vinden. Voor de dichtstbijzijnde supermarkt moet je dus een auto gebruiken. Maar dan heb je ook wel meteen een supermarkt (Intermarché) waar je een paar uur zoet bent en alles kunt krijgen wat je je maar kunt bedenken. Een van dichtstbijzijnde grotere stadjes is Villeneuve, waar genoeg winkeltjes en restaurantjes te vinden zijn. Verder liggen in de omgeving (waaronder in de heuvels) genoeg schattige, kleine dorpjes om te bezichtigen en eventueel te lunchen of dineren. Grote steden als Bourdeaux, Toulouse en Bergerac liggen op een afstand van een uur of meer.

Tot zover het toeristische praatje, wat vind ik er nou zelf van? Voor mij is het een plek waar ik van plan ben nog heel lang naar toe te gaan als dat mogelijk is. Of dat nou met mijn ouders, vriendinnen, vriend of later met mijn eigen gezin is, ik ga het gewoon standaard elk jaar op mijn kalender zetten. Gek eigenlijk, want je hebt niet altijd de garantie op mooi weer (het kan 30 graden zijn maar ook 22 met regen) en er is in principe heel weinig te doen. Maar dat is juist wat het voor mij zo’n fijne vakantieplek maakt. Op de een of andere manier verdwijnen mijn regelmatig voorkomende darmklachten, vermoeidheid en stress daar als sneeuw voor de zon. Zelfs als ik een week lang alleen maar op het terrein zelf doorbreng (behalve voor de boodschappen dan), vermaak ik me prima. Sterker nog, de dag vliegt voorbij. En zoals ik al zei, het is zowel een geschikte plek voor een gezin (inclusief kleine kinderen, mijn nichtjes van inmiddels 8 en 4 vinden het er geweldig) als voor vrienden- of vriendinnengroepen die gewoon gezellig willen eten, drinken en bijpraten in hun ‘eigen’ huis. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *